lauantai 25. helmikuuta 2012

Shoppailua ja hiitolomasuunnitelmat

Tänään oli äitin kanssa vähän shoppailemassa kaupungilla. Sain sellasset jännää kangasta olevat housut Ginasta, Puman kollarit, kengät Din Skosta, Graffiti kynsilakan, Aussien hoitoaineen ja Tresemmen lakkapullon. Oli ihan hauskaa :). Mulla on tänään nimpparitki jotensain porukoilta 20€ ja mammalta 100€. Ihan turha juhla mut kyl mulle toi 120€ kelpaa :D.






Kohta lähen sitten Eevalle hiihtolomaks ja laitan postausta heti ku vaa pääsen koneelle :)). Tarkoituksena ois vähä ratsastella, hiihtoratsastaa ja vaa yksin kertasesti nauttia lomasta. Eevan tunnillekki vois olla mahikset päästä :). Tossa vihdoin se video maanantailta. Treenejä ei ens viikolla ole.

torstai 23. helmikuuta 2012

Sorryy!

Joo se videopostaus sieltä maanantailta ei ilmestyny nyt sit veiläkään ku kone taas täysin jumissa ja kuviakaan ei löydy... Ilta meni muutenkin äikän verkko-opetus tuokiossa... Tiistaista tänäiseen aamuun oon viettäny Eevalla.
Tiistaina mentiin eka viemään Eevan koiraa Romeota eläinlääkäriin kun sillä on outoja iho-oireita mihin ei tunnu auttavan oikeen mikään. Muutamat kokeet otettiin josta tulokset selviävät myöhemmin. Sen jälkeen Eevalle ja lähdin ratsastamaan Onskaa. meni ihan hyvin. Eevan kenttä tuntui tosi isolta Tanjan kentän jälkeen vaikkei se oikeasti todellakaan iso edes ole :D. Onni meni ihan tosi hyvin ei könkkäilly ja laukatkin nousi hyvin. Tehtiin taivutteluja ja käyntiväisstöjä. Jäin sit illalla Eevalle yöks.
Keskiviikkona menin taas koulusta Eevalle ja ratsastin Onnin. Onni oli taas ihan hyvä. Tein taas taivutteluja, käynti- ja raviväistöjä, etu- ja takaosakäännöksiä jne. Laukkatyöskentelyjä tein paljon keskiympyrällä. Ongelmia ei tälläkään kertaa ollut askellajien kanssa josta oon tosi tyytyväinen. Tuntuu ettei ne omatkaan jalat ehkä enää niin paljon heilu kun aikasemmin :). Tänään aamulla kouluun Eevalta ja Emman kanssa olin vielä koulun jälkeen kaupungilla. Onneks enää huominen koulua ja sit hiihtoloma!!!

tiistai 21. helmikuuta 2012

Eiliset vikellykset

Oisin tehny eilisistä vikellyksistä videokoosteen mut kone ylikuumeni Enkä jaksanu enää laittaa päälle... Teen sen postauksen ku meen huomen kotii.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kuvat torstailta

Siellä oltiin vähän pöpelikössä :D

Lisää kuvateksti





perjantai 17. helmikuuta 2012

Last days but lot of happines :)

Nyt oli sit vikat päivät Onnin kanssa. Keskiviikkona kävin ratsastamassa vielä Onnin ihan normaalisti. menin kentällä ja kaikki meni siellä ihan hyvin. Tehtiin väistöjä, avoja, etuosakäännöksiä jne. Kaikki meni suht hyvin, ei mitään ihmeellistä. Lopuksi menin vielä vikan kerran pellolle ja sitten loppuverkat tiellä. Katoin jo Onnin kamoja kasaan ja lähdin kotiin.

Torstaina koulussa oli abi-gaala. Ihan hauskaa oli vaikka abit heitteliki meitä kivikovilla karkeilla ja ne oikeesti sattu. Hypättiin Emma kanssa Eevan kyytiin kaupungista ja lähettiin hakemaan Kiwaa ja Metua Mäntsälästä. Siellä päässä Kiwa meni hyvin koppiin mutta Metukan kanssa oli vähän ongelmia. Ei meinannu mennä koppiin millään vaan nosti vaan päätä, riuhtoin ja kolisteli lastaussillalla. No lopulta saatiin sekin sit sinne, tosin Emman peukalo otti vähän osumaa siinä rytäkässä :D. Vietiin ponskit Eevalle ja lähettiin hakemaan Onnia ja Mindaa. Emma jäi kyydistä kaupungissa.

 Onni ja Minda Meni ihan hyvin koppiin ja päästiin lähtemään. No ei ehitty ku 1,5 km eteenpäin kun yhessä risteyksessä seisoi linja-auto. Ootettiin siinä vähän aikaa että linkku siirtyisi, mutta ei siirtynyt. Eeva päätti sitten yrittää mahtua siitä kolosta ja penkkaanhan siinä mentiin :D. Siinä sitten kaivettiin lunta mutta ei liikkunut. Saatiin ihan hillitön naurukohtaus kun ainut pysähtynyt autoilija puhui englantia, ja nyt oltiin siis Ämmälän peräkylässä. No traktori tuli vetämään meidät sieltä pöpeliköstä ja matka jatkui. Loppumatka sujui hyvin ja purettiin hevoset sitten Eevalla. Jäin Eevalle yöksi ja Eeva heitti mut aamulla kouluun. Koulussa oli vanhojen tanssit. Hienon näköstä oli :). Nyt iskälle ja tekemään äikän elokuvatyötä... Lisään kuvat tähän viikonlopun jälkeen kun nyt tää kone ei suostu yhteistyöhön mun kanssa ja iskällä en pysty laittaa...

tiistai 14. helmikuuta 2012

♡ Happy Valentine's Day ♡

Hyvät ystävänpäivät nyt vaan sit munki puolesta :). Ei siis oo siihen liittyen tapahtunu mitää ihmeellistä joten siirryn suoraan talleiluun. Menin ihan normaalisti kentälle ja Tanjakin tuli siihen jossain vaiheessa Vismulla. Otin käynti ja raviväistöjä ja tuntu tosi hyvältä. Otin laukkaakin ja nostot tuli tosi kivasti. No ehdotin Tanjalle et vaihetaanko hevosia hetkeks. Ihan hyvin meni Vismulla. Vähän sil meinas  mennä herne nenään välillä. No sit minä takas Onnin selkään ilman kannuksia, raippaa ja gramaaneja. Aluks meni ihan jees sit Tanja totes et sil on ollu liian lyhyet ohjat ku se ratsasti. No yritin koittaa josko ottaisin vähän lyhyemmän ohjan ja kokoisin vähän enemmän. Siitä sit alko taas se ihme könkkäys... Piti sit ottaa taas kaikki tavarat takas et sain taas sen rennoksi kun muutenkin alko tuulemaan hiveesti ni jännitty viel entist enemmän. Kun siinä sit sain sen vihdoin kulkemaan rennosti niin lopettelin. Kävelin loppukäynnit Puten ja Essin kanssa tiellä. Tossa vähän sunnuntain kuvailuja kun sopi osa kuvista hyvin tähän ystävän päivään :).







maanantai 13. helmikuuta 2012

Doni-treenit

Joukkueemme aloitti nyt siis Katen jalkavaivojen takia vikeltämään Takkulan tuntihevosella Donilla. Don on iso lehmänkirjava pv-ruuna. Don tuntui ihan kivalta. Alussa oli vähän vauhdikkaana kun olimme Takkulan vanhassa maneesissa ja sillä oli yhdessä vaiheessa jopa 4 muuta. Tehtiin paljon lähestymiä ja samoja juttuja kun pukilla ollaan tehty edellisissä treeneissä pukilla. Meni ihan ok vaikka selkäänhypyt tuntu aluks hankalalta kun hevonen oli niin iso pukkiin verrattuna.

Nyt alkaa olla jo vähän haikee fiilis kun Onnin kanssa on enää perjaattessa kaksi päivää. No onneks se ei nyt kuiteskaan oo viel lähös Eevalta mihinkää ja on kyl ollu niiiiin ikävä Eevaa et ootaan niit ihan innoissaa :).

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Hiihtoratsastusta :)

Merja tuli äitinsä kanssa hakemaan mut meiltä noin puol 11:sta. Merjan äiti tuli kuvaamaan kun hiihtoratsastettiin. Ensin laitettiin Merjan kanssa Onni kuntoon ja lähettiin tielle alkuverkkaamaan. Ensin mentiin taas käynnissä ja ravissa et Onska lämpenee ja Merja saa tuntuman siellä takana roikkumiseen. Jonkin aikaa siin sit ravailtiin ja käveltiin ja sit otettiin laukkaa. Oli kyl taas ihan sika hauskaa :D. Laukan jälkeen vaihettiin osia, Merja meni selkään ja mä suksille. Taas aluks vähä käveltiin ja ravattiin että poikaki sais pienen tauon. Sit otettiin taas laukkaa. Yhen kerran laukattiin tie päästäpäähän ja takas. Sit mentiin viel pellolle ottaa hankikuvia. Lopuksi otin loppuverkat kentällä. Onnin purku ja kotia kohti.

Siin teille :P






Hevonen lentää :D





Kurvit suoriks :D



lauantai 11. helmikuuta 2012

Moikkelis koikkelis

Äitiki oli tänää mun mukana tallilla ku olin taivutellu sen tulemaan ratsastamaan. Harjattii ja laitettii se äitin kaa yhessä kuntoo ja menin eka ite selkää. Onni halus selvästi antaa itestää hyvän kuvan äitille. Ei ollu meinaa mitää merkkejä eilisestä temppuilusts vaan oli ihan superihana!!! Mietin siin ravissa et tää on täs nyt ehkä ihanin ku meni rauhassa ja pyöreenä ja kuunteli ku lisäsin ravia ja käänsin ympyröille mut mietin et mitenhän ne nostot sit taas. No päätin ottaa nostot suoraa raviväistöstä ni ne tuli ku vettä vaan. Ja heti ku nostot oli hyviä ni laukkatyöskentelyki oli tosi hyvää. Kuunteli siis siinäki todi hyvin. Saatoin siis hyvillä mielin nousta alas ja alkaa taluttaa äitiä joka oli käytännössä ensimmäistä kertaa hevosen selässä. Must äitillä meni tosi hyvin ja otettii siin vähä pieniä pätkiä raviaki. Tää päivä oli tosi kiva :). Niin on luultajasti huominenki ku Merja lähtee mun kaa tallille hiihtoratsastamaa ja kuvaamaan ;). Kuvia tästäki päivästä laitan ehk huomen ku nyt en pysty ku oon puhelimel.

perjantai 10. helmikuuta 2012

Samaa aikaan ilonen ja ärsyttää

Menin siis tallille joskus 4:n aikaa. Tanja ja Salla oli siinä just lähössä Vismulla ja Sulolla maastoon ja päätin iskeytyy mukaan. Onnista ja musta on tullu todellisia maastovetureita :D. Lähin pelkillä kahvoilla. Piti muutenki mennä hiljaksee ni siinä samalla päätin vääntää kouluu. Siinä meni tosi kivasti ja hiljaksee. Oli tosi kivan tuntunenki siinä ravissa. Tuolla maastossa oli tosi ihanaa ku Onni oli siel niin pirtee ja yhteistyöhalunen. Otettii pätkä laukkaanki ja siinä oli hienompi ku koko aikana tuolla. Meni niin hiljaa ja oikeesti tosi ryhdikkäänä ja kanto ittesä ihanasti:). Tykkäsin ihan älyttömästi. Muutenki oli ihana ilma ja kaikkee. Ei menty kauheen pitkää joten menin viel kentälle. Siellä vitutuskäyrä nous kattoo... Aluks Onni meni viel ihan ok mut sit ei ne nostot taaskaa sujunu ollenkaa. En tajuu mikä niis on. Tänää oli ihan sellai tunne et oon pilannu koko hevosen ku lopulta ravissa meni alhaalla ja turhan reippaasti ja heti ku yritin ottaa vähän sitä lyhyemmäksi ni otti joko käyntii tai laukkaa tai rupes könkkää sillee oudosti. En tiiä onks se niinku peitsii tai jtn. Eikä se oo ennen tehny sellasta. Nyt tuol on tehny sitä joskus siirtymissä jos oon ollu liikaa kädellä kiinni. Saatto kyl tänää johtuu osaks siitä et mul oli meijän ns. maasto/estesuitset ni niissä on hiukan vahvempi kuolain. No huomenna äiti tulee ratsastamaa:D. Ehkä huomenna paremmin myös kentällä...

torstai 9. helmikuuta 2012

Eilen kävin siis ihan normaalisti ratsastamassa. Onni meni ihan hyvin kaikissa askellajeissa. Menin talliin purin Onskan ja lähin kotiin. Just ku pääsin kotii Tanja soitti mulle ja kerto olevansa vähän huolissaan Onnista. Poika ei ollut syönyt kaurojaan eikä iltaheiniä... Se ei siis ikinä tee tuollaista. Suolistoääniäkään ei pojan mahasta kuulunut ja muutenkin oli vähän kipeen olonen. Tanja epäili ähkyriskiä. Menin takaisin tallille ja Onska sai annoksen sellasta öljyä ja lähin kentälle taluttamaan Onskaa että saatais suoli toimimaan. Soittelin siinä sitten eläinlääkärille ja sain neuvoksi antaa annoksen kipulääkettä ja talutella. Taluttelin siinä reilu tunnin ja lopulta poika sitte lantokin ja suolistoäänet alko kuulumaan. Lopulta vein Onskan talliin sai vielä annoksen sitä öljyä. Tanja kävi vielä parin tunnin välein tarkistamassa että kaikki on hyvin. Yö oli mennyt hyvin ja kaikki on nyt kunnossa.

Tänään menin ihan normaalisti ratsastamaan koska olin saanut ohjeet että voin ratsastaa tavallisesti. Ratsastus meni ihan ok. Ravissa ja käynnissä rupeen jo olemaan suht tyytyväinen Onnin liikkumiseen. Haluisin nyt kovasti Eevan tunnille että saatais nyt noi nostot ja muut siirtymät kuntoon. Vähän on haikee fiilis ku Onni lähtee jo ens viikol kotiin takas, mut ihan sairaan kiva nähä sit taas Eeva kun on jo kova ikävä. Viel viikko aikaa touhuta Onnin kanssa :).

tiistai 7. helmikuuta 2012

Kuvailuja ja ratsastusta

Menin tallille puoli neljän aikoihin.  Kukka oli juuri lähtemässä uudelle ylläpitäjälleen joten en saanut Onnia heti talliin. menin siis kuvaamaan kentälle jossa Silja ja Nanna irtojuoksuttivat Suloa ja Lakia.
Kun Kukka oli saatu koppiin ja lähtenyt menin talliin ja laitoin pojan kuntoon. Kentällä Onska oli aluks vähän tahmea reagoimaan. Alussa tein vähän käyntiväistöjä jotka onnistu ihan hyvin. Käynnissä taipui ihan kivasti ympyröille, mut ravissa ei meinannut kuunella ulkopohjetta. Kun ravissa alkoi tuntua hyvältä aloin ottamaan laukkaa pienissä pätkissä. Alussa nostot oli taas vähän mitä oli. Aloin tekemään tehtävää jonka nimesin nopeaksi reaktioksi. Tein siis vain murto-osa kierroksen jotain tiettyä askellajia ja sitten napakka siirtymä jonka jälkeen taas siirtymä johonkin toiseen askellajiin. Herätti Onnin tosi hyvin ja nostotki alko löytyä. Ainoa haittapuoli oli se et sen ravin tahti kiihty sit siin ku oli koko ajan valmistautunu uuteen nostoon. Loppuraveissa oli tosi hyvä, pehmee ja taipusa vaikka meniki aika alhaalla.
Ridauksen jälkeen jäin oottamaan Jonnaa ja noita et saisin kyydin kotiin. Jonna ja Jose menivät vielä ratsastamaan joten päätin ottaa liikutettavakseni shettisvarsa Ellun. Juoksutin Ellun kentällä. Neiti ei ois oikeen jaksanu tehä aina sitä mitä pyydetään vaan jäi varsinkin väsyessään jumittamaan. Juoksutin Ellua ehkä 20 min kun poni meinas väsähtää. Mut ihan hyvin toimi ikäsekseen :).
Huomenna ei vikellystä koska muut olivat Donilla maanantaina mutta itse en päässyt.





Postausehdotuksia?

Laittakaapa rakkaat lukijat postausehdituksia. Mitä siis haluisitte lukea? Tähän voitte kommentoida niit ehdotuksia. Muutenki saada kommenttia postauksista yms. ;)

maanantai 6. helmikuuta 2012

Keskittyminen haussa...

Joo tänää oli Onskalla vähä keskittyminen hakusessa. Tein jo alkukäynneissä pysähdyksiä ja ympyröitä pitkin ohjin ja yritin saada pojan kuuntelemaan apuja. No ei oikeen onnistunu... Onni keskitty johonki ihan muuhun vaiks meniki ihan kivasti peräänannossa, mut ravin tahdista ja muusta sähläyksestä en tykänny yhtää. Eteenpäin vievissä siirtymissä ei kuunnellu eikä reagoinu. Kun otin laukkaa sain pari hyvää nostoa mut ite laukassa mentii turhan kovaa. Loppuraveissa ja raviympyröillä oli ihan hyvä ja taipusa. Loppukäynnit kävelin taas tiellä.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Jatka nyt matkaa saatana! Siel on muitaki!

Eli viikonlopun jubailut tulee siis tässä.
Emma tuli meille perjantaina ja käytiin eka koulun jälkee ostaa mulle Jamerasta koulukirjoja. Sit meille ja tallille mars. Suunnitelma ja toteutus oli koittaa hiihtoratsastusta! Oli ihan ylikivaa ja sellai kesto jenkki hymy naamalla koko ajan. Onni ei sanonu puuhasta mitään innostu vaa ku pääs vähä juoksentelee tielle. Aluks käveltii ja ravailtii et saatii tietää miten se reagoi ku siel roikkuu joku tyyppi perässä. Sit otettii vähän laukkaa ja siin vaiheessa Onni vääns hanat kaakkoo ja lähti ku joku aropupu :D. Se on kyl onneks käsissäpysyvä malli et sen sai kyl hyvin pysäytettyy mut se pysäytys vaa vähä veny. Kumpikaa ei kaatunu ja oli ihan super hauskaa. Tätä koitetaan uudestaaki. Loppuverkat mentii kentällä ku minä ja Emma alettiin olee aikas jäässä. Kuvia ei saatu ku ei ollu ketää kuvaajaa ja muuteski oli niin pimeetä jo.

Lauantai aamusta lähettii viel tallille. Ei ollu paljoo aikaa ku piti jo 11:sta lähtee ajelee Hesaan joten juoksutettiin vaan Onni. Ihan hyvin toimi kun saatiin sit ne sivaritki viritettyä kunnolla.
Kotona sit käytii suihkus ja syötii vähän välipalaa ja sit suunta kohti Big City Helsinkiä ja Apassionataa. Automatkalla me vaan nukuttiin. Porukat heitti meijät Hartwall Areenalle ja lähti ite Moottoripyörämessuille. Apassionata oli aivan upee! Oon sitä ennenki käyny joskus kattomassa mut nyt esitys oli vähä erilainen ku silloin. Oli yksinkertasempi, mut tosi hyvä. Syötiin väliajalla Hesessä ja huomasin ettei mul oo lompakkoo. Onneks se oli vaa jääny autoo. Kun show oli loppunu jouduttii oottaa viel 45min, joista 30min ulkona 20C pakkasessa,  porukoita ku ne oli kahvilla ja eikä päässy jonku idiootin autoilijan ohi... Otsikko tulee siis siitä ku siinä ootettii noita ni liikenteenohjaaja rupes vaa raivoo tollai jollekki autoilijalle ja hakkas sen konepeltiä :D.
Kiitos kuluu Eevalle täst ihan sika kivasta joululahjasta :).
 Illal käytii viel Stokkalla ja sit majotuttiin siin ihan vieres olleeseen hotlaan. Illal käytii viel syömä Souther Frite Chickenissä.











Sunnuntain heräiltiin siin aamulla rauhassa ja käytiin hotellin aamiaisella. Huone piti luovuttaa puolilta päivin ni mentiin Foorumiin. Oli ihan kiva kauppakeskus, tosin vähä sekava. En siis oo koskaan aikasemmin käyny nois Hesan kauppakeskuksis. En ostanu mitää mut kivaa oli. Mentii viel Stokkalle syömää Ben&Jerrys-jäätelöt<3.  Sit lähettiiki jo kotia kohti.
Emma jäi viel meille ja lähettii käymää tallilla. Innostuttii niin tost Apassionatasta et otettii Onska kentälle ja yritettii opettaa sille jtn temppuja. Saatii me se kerran kumartamaa silleen hienosti :D. Jossain vaiheessa pojalla alko mennä vähä maku leipiin ja tulla tylsistyminen ni lopetettiin sit. Ku mentii kotii lähettiiki sit melkein heti viemään Emmaa kotiin.


torstai 2. helmikuuta 2012

Sometimes I get a good feeling :)

Tänäään on nyt jotenki ihan huippu päivä! Ensinnäki pääsin jo puol 11 koulusta eli melkeen ku vapaapäivä ku koko päivä viel edessä :). Puolen päivän aikaa tallille ja ihan upee ilma vaiks onki noin paljon pakkasta. Laittelin siin ihan rauhassa Onskan kuntoo ku ei ollu mikää kiire. Oli tosi kiva kerranki rauhassa laitella kaikki kuntoo ja vaa puuhailla Onskan kaa jtn. Ja päivä vaan parani ku pääsin selkään. Mul oli jo heti alkukäynneissä sellai tunne et tänää menee hyvin. Menin siin käyntii jonku aikaa ja siin poika kulki hyvin. Sit otin aina pienii pätkii ravia et tulis siirtymiä ja ettei Onni hirveesti hengästyis ravissaki oli tosi hyvä. Oikeessa kierroksessa on tosin vähän jäykkä kyljistä ja kaulasta, ei oikee haluis asettua ja taipua kaarevilla reiteillä. Mut muuten oli hyvä ja kulki peräänannossa pehmeästi ja askel oli tahdikas ja joustava. Otin myös laukkaa pienissä pätkissä ja oin ihan ihmeissäni ku nostot tuli ihan ku vettä vaa. Nosti tosi hyvin ja avuista eikä ollu mitää aikomuksiakaa lähtee vaa painaa ja kihdyttää ravia.  Laukassa löyty kans se hyvä pehmee ja keinuva harjoituslaukka :). Sit viel vähä ravityöstöö ja loppuravit. Loppukäynnit kävelin tiellä :).
Huomen Emma sit tulee meille ja aateltii koittaa hiihtoratsastusta. Sit lauantaina Apassionataan ja hesaan hotlaan yöks :).
Toi biisi viel soi koko päivän mun päässä :D -->

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

No nii viimein postausta

En siis jaksanu enää eilen ruveta tänne kirjottelee joten kerron nyt.
Nää pakkaset on nyt niin kovat et Onni vähän kevyemmällä liikutuksella ettei kävis toi kuiva pakkasilma niin paljon keuhkoihin. Keskitytään siis varmaan suurimmaksi osaksi käyntityöskentelyyn ja vähän lämmikkeeksi myös ravityöskentelyä. Voihan sitä laukkaakin ottaa vaiks nostoihin kuhan ei hirveesti hengästy. Mut joo asiaan. Maanantaina en siis kerta kaikkiaan ehtiny tallille ku enkun koe paino vähän päälle ja käytiin kattoo mulle uus puhelin ;). Mut sit tiistaina menin kyl, oli kyl jtn 20 pakkasta joten menin hakemaan Onnin tarhasta laitoin suojat jä lähsin kentälle. Menin siis pelkällä riimulla ja ilman satulaa. Hyvin toimi myös pelkällä riimulla. Käynnissä tuli myös vähän sinne päin oloiseen peräänantoon :D. En menny kauaa, ehkä jonku 30-40 min ku olin ihan jäätymässä enkä vittiny hikonnuttaa Onskaa.

Tämän päiväiset vikellykset noudatti ihan normi kaavaa, verkat, venyttelyt ja pukille. Tehtiin samalla teemalla kuin viime viikolla eli mahdollisimman pehmeästi kaikki liikkeet. Nyt vaan mentiin küriä. Eipä siin sit mitää meni ihan ok. Huomenna ratsimaan Onnia mut pitää nyt viel keksii mitä tekis. Huomisekski on nimittäin luvattu yli 20C joten kylmää on...

Mamman uus kulta mussukka, no ei vaa :D. Mut iPhone 4:ltahan tuo näyttäis ;)