perjantai 25. toukokuuta 2012

Nö niin

Joo koeviikko pilaa mun postaamisaikeet joten tässäkin on (taas kerran) vähän kestänyt. Nyt ku koulu loppuu ni ehtii taas enemmän postailemaan ku ei tarvii miettii kokeita ja muita. Viime postauksesta onki jo kulunut yli viikko ja nyt pitääki tarkkaan miettiä et mitä tässä on tapahtunu. Menin torstaina Eevalle ja olin siellä lauantaihin. Torstaina ratsastin Metukan. Meni ihan ok eikä sivareitakaan tarvittu. Aluksi käytiin vähän purkamassa höyryjä rantatiellä ja sitten mentiin kentällä ihan perusjuttuja.

Perjantaina Emmakin tuli tallille ja tehtiin siinä tarvittavat tallityöt: ruuat, vedet, heinät, oljet... Illalla pääsin Eevan estetunnille Metulla. Tolta se rata näytti aluksi, mutta muutettiin sarja yksittäiseksi pystyksi. Esteissä ei ollut korkeutta kun jonku 60cm, mutta harjoteltiinkin enemmän reittien ratsastamista. Mun mielestä meni tosi hyvin. Tultiin alussa pari kertaa yksittäisenä toisen sivun pysty, etta saadaan vähän tuntumaa esteisiin kun kuskikaan ei ole hypännyt puoleen vuoteen. Tähän tehtävään lisättiin toisen pitkän sivun okseri. Sekin kyllä muuttui jossain vaiheessa pelkäksi pystyksi. Lopuksi tähän lisättiin vielä tuon ympyrän kavaletti. Tämän jälkeen pidettiin pieni tauko. Sitten ohjat takaisin käteen ja vaihdettiin suunta oikealle. Tässä suunnassa tehtävänä oli tulla ensin diakki sitten R:n pysty ja sitten S:n pysty. Lopuksi tultiin pelkästään diakkia ja keskityttiin siihen, että Metu vaihtaisi laukan esteellä. Se onnistui muutaman kerran ihan hyvin ja olin ylpeä pojasta :). Metu pysyi hyvin käsissä ja pakettikaan ei levinnyt. Meillä oli nyt, esteillä, olympiat ekoissa renkaissa ja martingaalit.









Lauantai aamuna kävin vielä Metun selässä. Tehtiin ulos-sisään taivutteluja jotka meni ihan ok. Tehtiin myös vähän väistöjä ja avoja pitkillä sivuilla. Laukkoihin ja laukan jälkeisiin raveihin laitoin sivarit. Metu ei ollut parhaimmillaan, mutta jälleen ok. Sivareiden kanssa tein ravissa vielö täyskaarikasikkoa jossa poika alkoi vihdoin irtoamaan kunnolla. Sen jälkeen otin sivarit pois ja jatkoin vähän aikaa tehtävää niin kauan, että tuntui hyvältä. Sitten loppuravit pitkin ohjin ja rantaan loppukäynnit. Illalla menin Veeralle yöksi.

Sunnuntai aamulla oli lähtö Veeralta lastaamaan Heta ponia. Nyt oli siis Veeran ja Hetan ensimmäisten yhteisten kisojen aika. Kisat olivat Pyyrylässä ja Veera osallistui 50cm ja 60-70cm. Radat menivät mielestäni ihan hyvin ja Veera sioittuikin 50:ssä toiseksi ja oli 60-70 luokassa neljäs. Kuvani saan sitten joskus Veeralta kun ne poistuivatkin omilta korteiltani kun siirsimme niitä Veeralle. Tänä sunnuntainakin menen Veeraa kuvamaan kun Veeralla ja Hetalla kisat Takkulassa.

Sitten maanantaihin ja vikellykseen. Keskityttiin tällä kertaa myllyihin ja perusistuntaan myös laukassa. Mielestäni meni ihan hyvin ja pääsin jopa suurinpiirteen kyytiinkin laukassa. Olin siis jo lähes kunnolla selässä kun Doni rikkoi raville. Olo ei kuitenkaan ollut sellainen ettenkö olisi päässyt vaikka Don olisikin jatkanut laukkaa :).

Torstaina olin tallilla kuvailemassa ja tässä vielä saldoa sieltä ;D.









Inka ja Metu

2 kommenttia:

  1. http://arvaamattomasti.blogspot.com/2012/05/otat-vastaan-kaikki-ne-haasteet-joka.html
    sait haasteen ;)

    VastaaPoista