lauantai 12. tammikuuta 2013

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Okei, eli mistä pikku heppavauva on saanut nimensä?
Aloitetaanpas vaikka siitä ehkä eniten ihmetyttävästä osasta eli Uluwatusta. Tää nimen tarina lähti siis siitä, kun Eeva, näiden heppojen omistaja, oli matkalla Balilla Indonesiassa. Matkalla nää koki vaikka ja mitä ihmeellistä, ja kävivät myös kaupassa, joka oli täynnä pelkkiä aasialaistyylisiä valkoisia vaatteita. Eeva ihastu tähän kauppaan ihan totaalisesti. Tän kaupan nimi oli tuo Uluwatu. Sain silloin tammi-helmikuussa Eevalta sähköpostia Balilta, jossa Eeva kerto tästä kaupasta ja ehdotti sitä hauskaksi nimeksi varsalle - olisihan se omaperäinen ja personallinen. No me kaikki tietysti täällä Suomenssa rakastuttiin tähän nimeen. Se sopi myös hyvin Eevan muiden kasvattien  Kiwatchan ja Kid Mendozan nimiin.
Eevan palattua Suomeen selviteltiin vielä lisää Uluwatu-nimen merkitystä ja saatiin selville, että se on myös eräs temppeli Balilla.

Nyt oltiin siis jo siinä vaiheessa, että yksi nimen osa olisi Uluwatu. Kuitenkin siihen haluttiin vielä lisätä jotain, jotta nimi alkaisi K:lla, koska myös Kiwan ja Metun nimet alkavat sillä. Aloin sitten itse pyörittelemään näitä nimiä päässäni. Varsan isän nimihän on Sternkönig. Tästä saatiin yhteys isään ja se K:kin sinne alkuun ja  lopulta muodostelin nimeksi König's Uluwatu. Selviteltiin vielä myös tuon könig-sanan merkitystä ja selvisi, että se on saksaa ja tarkoittaa kuningasta. Elikkä sellanen epävirallistakin epävirallisempi suora suomennos tälle nimelle vois olla Kuninkaan Temppeli. Ehdotin tätä Eevalle ja se siitä sitten lopulta tulikin :).


2 kommenttia:

  1. Jekkiheii arvaa mitä mä mietin.. :) Jos se lukee tollee König's Uluwatu, nii eikö toi S sillon meinaa olla-verbii ? Oliks se niinpäin, ja sitte jos on Emmas tai Königs nii sitte se ois omistaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ku se on just noin ku se on nyt :) Tarkistin viel enkun kirjasta ja siel lukee s-genetiivin käytöstä että "Muodostus: Pelkkä s-kirjain ei riitä: tarvitset myös heittomerkin, joka tulee ennen s-päätettä." Sit siin vieres oli viel esimerkki: Carl's opinion.

      Poista