sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Pe-la

Onnin minulla ollessa ylläpidossa tutustuin kyseisellä tallilla hevostansa pitäneeseen Jonnaan ja tämän tyttäreen Joseen joilla oli Minda myös kyseisen aikaa ylläpidossa. Jonnan kanssa olimme jutteleet että olisi kiva jos voisin joku päivä lähteä Josen kanssa Eevalle moikkaamaan Mindaa. No perjantaiksi oltiin sovittu retki :). Mut haettiin kotoota n. 4:n aikaan ja lähdimme ajamaan Eevalle päin. Kun pääsimme perille sain tehtäväkseni Onnin ratsastuksen lisäksi myös juoksuttaa ja ratsastaa Metun. Jose meni samaan aikaan Mindalla.
Metu meni juoksutuksessa tosi hyvin ja kuunteli hienosti. Se oli mukavan rauhallinenkin. Juoksutin sitä molemmissa kierroksissa ilman sivareita ja sivareiden kanssa, yhteensä n. puoli tuntia. Sitten menin hakemaan omat ridakamat tallista ja lähdin kentälle ratsastamaan. Alussa Metu oli ihan ok mutta ajattelin että voisi mennä paremminkin. Tein alkuun hieman väistöjä käynnissä, laukassa ja ravissa enemmänkin vain ympyrätyöskentelyä. Päätin laittaa vähän ajan päästä gramaanit kun ajattelin josko saisin Metukan niillä paremmin avuille. Ei auttanut yhtään... Tuulen yltyessä  meni vain pahemmaksi eikä lopulta kuunnellut kunnolla yhtään ja meinasi koko ajan karata hallinnasta. No otin muutaman laukan noston ja vähän ravityöstöä keventäen jonka jälkeen keskityin käyntiin. Siinä oli ihan hyvä. Jose lopetteli melko samaan aikaan kun minä ja sillä näytti olevan ihan hauskaa Mindan kanssa :). Pieni video Metun juoksutuksesta.

Metun juoksutusvideo


Noin 20 vaille kasin aikaan pääsin sitten Onnin selkään. Jose oli purkanut samaan aikaan kanssani Mindan ja katseli hetken ratsastustani kunnes meni takaisin talliin touhuamaan Mindan kanssa ja sitten Josea tultiinkin jo hakemaan. Onni oli ihan kivan tuntuinen ja yrittin tehdä vähän samoja tehtäviä kun mitä teimme Eevan tunnilla. Se oli ihan hyvä muistutus ja sain vähän ehkä puhtia omaan ratsastukseeni ja keskittymistä että myös "pikkuasiat" tulisi huomattua. Tehtiin siis kaariuraa käynnissä ja ravissa, ympyröitä kaikissa askellajeissa ja taas keskityin erityisesti niihin kulmaanratsastuksiin. Olin nyt ihan tyytyväinen vaikka keli oliki tosi ärsyttävä ku sato sellasta räntää tai mitä nyt olikaa ni vaakasuorassa. Menin n. tunnin. Iltaruokin hepat ja lähdin ylös. Jäin siis taas Eevalle.

Aamulla heräilin n. puol kasin aikaan ja ennen yheksää lähettiin talliin. Meijän tilaamat nenä- ja napakorutki oli tullu postissa :). Mul on siis tää nenäkoru ja Eevalla molemmat ja oltiin sit tilailtu netistä vähän koruja :).  Ruokittiin eka Minda ja Kiwa ja mentiin Metun ja Onnin kanssa kentälle. Alkutunnista en päässyt oikeen tekemään mitään muuta kuin kulmaan ratsastuksia koska Eeva juoksutti Metua niin ei oikeen mahtunut. Onni oli kaikissa askellajeissa ihan hyvä ja vaahtosi aika paljon :). Eeva juoksutti n 45 min ja ratsasti 15 min. Omat tekemisenikin siis jäivät vähän köyhiksi kun tilaa ei ollut kun sen 15 minuutin  aikana. No ei siinä sitten mitään. Ennen yhtätoista piti olla jo menossa joten oli pakko lopettaa. Olimme n. 3 tuntia Kievarissa, kun Eeva oli töissä, jonka jälkeen jäin kyydistä kaupungissa. En tiedä mikä päivä menen seuraavan kerran tallille mutta toivottavasti mahdollisimman pian :).


Aamu alkaa makoisalla pullalla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti