maanantai 23. huhtikuuta 2012

Sunnuntai ja ekat treenit ulkona

Sunnuntai päiväksi menin siis tallille. Tallilla olin noin yhden aikoihin ja lähdin vähän yli kaksi ratsastamaan Kiwalla. Tehtiin alussa  käynnissä suhteellisen paljon taivutteluja ympyrällä. Ympyrätehtävien jälkeen siirryin tekemään käyntiväistöjä niin, että lähdin lyhyeltä sivulta halkaisialle ja i:n pisteestä väistö kohti pitkää sivua. Tätä tein molempiin suuntiin jonka jälkeen siirryin raviin. Ravissa tein alkuverryttelyä jälleen ympyröillä ja Kiwa myötäsi hyvin eteen-alas. Alkuverryttelyjen jälkeen otin pitkilläsivuilla lisäyksiä ja lyhyillä kokoamisia. Tamma hieman kuumui tehtävästä, mutta sain kuitenkin rauhoittettua sen pian takaisin. Loppuravit ravasin pitkin ohjin ja loppukäynnit menin rantaan.

Kiwa keväisessä auringon paisteessa ennen ratsastusta


Kiwan ratsastamisen jälkeen Eerika tuli seurakseni tallille ja ensin puuhailimme kaikenlaista Mindan kanssa. Harjattiin mamma, tehtiin temppuja ja muuta mukavaa :).
Viiden aikoihin lähdin ratsastamaan Metua ja Eerika kuvasi Eevan kameralla. Ruuna tuntui alussa tosi hyvältä ja tein pysähtymisharjoituksia. Metu pysähtyy jo hyvin istunnalla ja nyt pyritään saamaan liikkeellelähtökin mahollisimman pienin avuin. Pikkuhiljaa lähdin kevyeeseen raviin ja pika tuntui siinäkin hyvältä ja rennolta. Kuitenkin kun Enkeli-poni tuli myös kentälle niin Metun keskittyminen hieman hävisi. Menin siinä sitten suurimmaksi osaksi keskiympyrällä koska Enkeli meni uralla. Laukassa Metun tahti ja tempo pysyivät vakaina ja hyvinä molempiin suuntiin ja sain sitä vaihtelevasti hieman koottua myös oikeassa kierroksessa, joka on sille yleensä hankalampi. Loppuravit pitkin ohjin ja käynnit rantaan. Eeva oli katsonut ikkunasta ratsastustani ja sanoi, että alussa näytti tosi hyvältä mutta muuten ihan ok. Pari kertaa olisi kuulemma tehnyt mieli sanoa muutaman ohjeen, mutta ok kuitenkin. Sain ohjeeksi pysähdysharjoituksissa olla rennompi kädellä liikkeellelähdössä ja tarjota enemmän ohjaa. Ravissa ja varsinkin laukassa pitäisi kiinnittää enemmän huomiota asetuksen pysymisessä sisään päin. Ratsastuskuvat ovat taas kerran Eevan kamerassa joten en niitä tähän saa...
Tallipihan bilelisko :D
No sitten tänäisiin treeneihin. Takkulan molemmissa maneeseissa oli sen verran täyttä, että mentiin pikkukentällä koska se oli hyvässä kunnossa ja kuiva. Alussa tehtiin selkäänhyppyjä ja perusliikkeitä. Selkäänhypyt menivät hyvin, perusistunnassa pitäisi saada lonkkia enemmän avattua. Sitten tein kerran oman ohjelmani ja Veera ja Tiia omansa. Muut tekivät lipun vielä erikseen. Sitten tehtiin muutaman kerran ohjelmaa vajaalla miehityksellä, koska Eerika ei ollut paikalla. Tuli vähän sähläystä kun ei ollut oike porukka kasassa. Tein vielä kerran oman ohjelmani. Tuossa siitä nyt videokin, mutta meni vähän säädöksi tossa välissä ja alkukin jäi puuttumaan. No mutta siitä näkee edes vähän kürini rakennetta. Lopuksi tehtiin vielä ravi- ja laukkaselkäänhypyt.



2 kommenttia:

  1. Laita enemmän kuvia:)
    http://pokerijaelli.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laittasin ku saisin ne aina ulos joltain. Ku melkein aina kuvattu kavereiden kameroilla ni niit saa aina ootella. No mut sit ku saan oman järkkärin ni sit tulee varmaa enemmän kuvia ku saan ne suoraa omalle koneelle ;).

      Poista