sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Vaulting, voltige, vikellys osa 2

Eli nyt ois kakkos osan aika eli vuorossa 2. kilpaileminen ja vapaaohjelmat.

Vapaaohjelmat ja kilpaileminen


Vapaaohjelma eli kür on vikeltäjän/vikeltäjien itsensä suunnittelema ohjelma jossa hän/he voivat osoittaa omia vahvuuksiaan. Kürissä voi esittää hyvin monenlaisia liikkeitä, ne voivat olla jopa vikeltäjän itse keksimiä. Perusliikkeet eivät käy vapaaohjelman liikkeiksi. Kilpailla voi joko yksin, parina tai joukkueena. Joukkueen koko on 4-7 vikeltäjää. Liikkeet arvioidaan asteikolla 1-10.

yksinvikeltäjä
parivikeltäjiä


joukkuetta

Yksinvikellyksessä vapaaohjelman pituus on yksinvikellyksessä 1min, pareilla 2min ja joukkueella 30sek/vikeltäjä. Liikkeet jaetaan helppoihin (E), keskivaikeisiin(M) ja vaikeisiin(D). Vapaaohjelmissa arvostellaan vaikeusaste, sommittelu, esittäminen ja hevonen. C-käynnissä hevosta ei arvostella. Liikkeiden tulee kestää 4 askelta jotta ne arvostellaan täysivaltaisesti. Kürin ja perusliikkeiden aikana vikeltäjällä on suositeltavaa olla jonkinlainen musiikki.
Esimerkki kisakampauksesta


Kilpailuissa vikeltäjällä on yleesä päällään trikoinen kokopuku. Jalaoissa vikeltäjällä on voimistelu tossut Helpotetuissa luokissa käyvät muukin siisti lajiin sopiva asu. Pareilla ja joukkueella jäsenten asujen tulisi olla yhteen sopivat. Juoksuttajalla tulisi olla juoksutukseen sopiva, siisti asu, joka joukkueella ja pareilla erotu liikaa muiden asuista. Palkintojenjakoon saavutaan siistissa asussa, myös vikellyspukukin käy. Joukkueella ja pareilla myös palkintojenjaossa asujen tulee olla yhteneviä. Hiukset laitetaan niin, etteivät ne ole vikellettäessä tiellä. Usein ne koristellaan ja laitetaan jonkinlaiselle nutturalle. Myös hevosen ja varusteiden tulee olla siistin näköiset.

Hevonenkin on siisti


Vikellyspuvun tulee olla siisti, joustava ja lajiin sopiva. Jalassa on voimistelutossut.
Lisää Suomen vikellyssäännöistä saa tuolta -->
http://www.ratsastus.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ratsastajainliitto/embeds/ratsastajainliittowwwstructure/28373_vikellyssaannot_2010.pdf

3 kommenttia:

  1. Sul on ihana blogi! Muutenkin kiva lukee vieraampienkin vikeltäjien blogeja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :). Mäkin oon koittanu hirveesti ettiä kaikkien vikeltäjien blogeja luettavaks. Ootko ite vikeltäjä ja kenen vikeltäjien blogeja luet? Haluisin käydä tsekkaamassa jos viitit linkkaa ;).

      Poista
    2. Joo oon vikeltäjä, ja tuon Hetan blogin taisitkin jo löytää. :)

      Poista